Hír: Már lassan egy éve van pályán a titkos X-37B
(Kategória: Csillagászat)
Küldte: Krisztián
vasárnap 02 szeptember 2018 - 18:31:04Az amerikai hadsereg titokzatos X-37B jelzésű űrrepülőgépe közel egy éve kering az űrben, hogy titkos küldetését teljesítse.A napenergiával működő űrrepülő, amely sokkal inkább úgy néz ki mint a NASA űrrepülőinek kicsinyitett mása, eredetileg azért lett kifejlesztve, hogy műholdakat javítson. Ezt a projektet azonban elvetette a NASA és átadta az Amerikai Védelmi Minisztériumnak 2004-ben.

Keveset tudunk arról, mi a pontos célja az X-37B-nek kivéve azt, hogy képes évekig pályán keringeni egy adott küldetésen anélkül, hogy visszatérne a Földre.

Legutóbbi tevékenysége majdnem egy éve kezdődött, pontosabban 2017 szeptember 7-én.

Az egyedüli komponens amit az űrrepülő hordoz, az az Advanced Structurally Embedded Thermal Spreader (ASETS-11) névre keresztelt eszköz, amely kísérleti elektronikát és hőcső-technológiát tartalmaz.

Ami még érdekes az űrrepülővel kapcsolatban az az, hogy pontosan ez lehet az a titkos végső katonai eszköz, melyről Trump elnök jelentette be, hogy az Amerikai Űrvédelem fejleszteni fogja.

“Irónikus, hogy az X-37B az a program – teret adva Amerikábak az űrben -, amely látszólag egy űrvédelmi erő létrehozását sürgeti, melynek kifejlesztése éppen folyamatban van.” – mondta Joan Johnson-Freese, a Newporti Haditengerészeti Főiskola egyik professzora
forrás:paranormal.huEzen hír származási helye: Secret World Investigation
( http://secretworld.hu/news.php?extend.139 )


Oldal létrehozási idő: 0.0254 másodperc, 0.0045 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 15. Memória használat: 699,808b