Iskolatáska választás

Iskolatáska választás

Az iskolatáska kiválasztása során oda kell figyelnünk a gyermekek igényeire, de olyan unalmas felnőttes dolgokat is figyelembe kell vennünk, mint ergonómia, vagy mint az iskolatáska mérete és súlya. Mi arra figyelünk, hogy a táska ne érjen lejjebb a kicsi derekánál, a pántja állítható legyen, a hátfala pedig merev. A táska jövőbeni tulajdonosát azonban egyáltalán nem izgatják ezek a dolgok, hiszen ők a színe és a mintája alapján fognak választani.

Ha a kedvenc focicsapat csatára, vagy a legmenőbb mesehős, képregényfigura, esetleg egy édes cica vagy lovacska kacsint vissza rájuk a táskáról, a gyerekek azonnal elcsábulnak. Ilyenkor jön a kompromisszum, meg kell találni azt a táskát, amely minden elvárásnak megfelel.

Nehéz a szülők sorsa. Ez a küldetés viszont szerencsére nem lehetetlen. Csak tisztában kell lennünk a megfelelő iskolatáska kritériumaival, és gyermekünk kívánságával. Ebben pedig az internet is a segítségünkre lehet. Az officetrade.hu oldalán sokat olvashatunk a megfelelő iskolatáskáról, sőt, talán ott meg is találjuk azt. Ha szerencsénk van, találhatunk azonos témájú tolltartót is.