Milyen legyen az ovis benti cipő?

Milyen legyen az ovis benti cipő?

Az ovis benti cipő kérdése minden kiscsoportos szüleinél kulcskérdés. Ez a kérdés pedig minden ősszel aktuális. Ilyenkor a szülőknek egy csomó döntést kell meghozni a gyermekükre váró időszak kapcsán, így aztán nagy segítség lehet néhány tipp a benti cipővel kapcsolatban. Nézzük is! Az ovis benti cipő természetesen legyen kényelmes a kicsinek. Ha lehetséges, ne csússzon a talpa, ne legyen balesetveszélyes.

Az óvónők és a szülők kedvéért is hasznos, ha tépőzáras a cipő, vagy a fűzős cipő oldalán rejtett cipzár segít az öltözködésnél. A cipő ne legyen nagy a gyerekre, mert csúszkálni fog benne a lába, és ezért nem lesz képes az oly fontos talpon gördülő mozgásra. A túl szűk cipő kényelmetlen lábtartásra késztet, ezért ez sem javasolt hordani a kis ovisunknak. Fontos, hogy ne legyen a cipő talpa túl merev, a már említett gördülő mozgás miatt.

A benti cipő mindezek mellett tartsa a bokát, minél stabilabban. Ez, az utolsó szempont az, amelyet a tapasztalatlan szülők, de még a cipőboltok sem szoktak figyelembe venni. A balerinacipő és a papucs tehát rögtön ki is hullik a rostán. Egyébként az ortopéd orvosok szerint ezt a két cipőtípust 10-12 éves korig nem is szabad hordania egy gyereknek. A kérdésről részleteket a Lurkó cipő blogoldalán találhatunk.